Trygg e-handel hos Monks!

Världens största sortiment av ölglas!





Jäst

Här hittar du olika sorters jäst, den allra viktigaste ingrediensen i öl. Vi brygger inte öl, vi förbereder vört sedan är det jästen som gör ölet åt oss.

Olika jäststammar ger olika resultat, smaker och dofter. De är ofta kopplade till olika klassiska ölstilar sprungna ur just jästens egenskaper.

Generellt siktar man på runt 10 °C temperatur vid primärjäsningen för en underjäst öl (exempelvis lager), medan man brukar eftersträva att ligga runt 20 °C när det rör sig om överjäst öl (ale, exempelvis IPA).
 
Abbaye (Lallemand) 11 g
Abbye är en Belgisk jäst för bryggning av öl med högt OG. Fungerar bra för Belgiska stilar som...
Belle Saison, 11 g
Denna saisonjäst från ett område i Belgien och Frankrike är ett veritabelt monster som kan och...
Fermentis Safale S-04, 11,5 g
Den mest klassiska jästen för Brittisk ale. Snabb utjäsning med hög flockning ger en snygg och...
Fermentis Safale US-05, 11,5 g
Den vanligaste jäststammen för Amerikansk IPA, i torrjästform. Ger ett rent och neutralt resultat...
Fermentis Safbrew T-58, 11,5 g
Används av många bryggerier i Belgien till alla sorters ale. Hög primärjäsningstemperatur ger...
Fermentis Safbrew WB-06, 11,5 g
En traditionell veteölsjäst från Weihenstephan i Tyskland vars smakprofil med subtila estrar och...
Fermentis Saflager W-34/70, 11.5 g
Urjäststammen för lageröl från Weihenstephan i Tyskland. Mycket pålitlig på alla de sätt och vis.
German Ale/Kölsch (White Labs WLP029)
Kölschjäst som kommer från ett litet bryggeri i köln.
Saccharolicious Brett I
En brettanomycesjäst från ett Vallonskt trappistbryggeri. Jordig och kryddig med inslag av...
Saccharolicious Brett II
Denna brettanomyces ger en mer fruktig arom än Brett I. Doften av äpple påminner om fransk cider.
Saccharolicious Castle
Alkoholtolerant jäststam som passar till starka, söta ales. Exempelvis barley wine. Låg mängd...
Saccharolicious Cornwall
Mild och lätt fruktig jäst från Cornwall av tydligt Brittiskt stil. Passar till alla...
Saccharolicious Demonical
En populär jäststam från ett känt Belgiskt bryggeri. Estrar dominerar denna jästtyp och kan...
Saccharolicious Gnome
En jäststam från ett bryggeri i Belgiska Ardennena med en fin balans mellan estrar och fenoler.
Saccharolicious Pixie
Pixie är mer neutral än Gnome-jästen vilket ger mer subtila toner av kryddiga fenoler. Passar...
Saccharolicious Trappist O
Relativt ren jäst från ett Trappistbryggeri i Ardennerna, Belgien. Ett bra val för de flesta...
Saccharolicious West Coast
Mångsidig alejäst från den Amerikanska Västkusten. Ger en ren, neutral ton och framhäver...
Saccharolicious Wheat I
Klassisk witjäst från ett bryggeri i västra Flandern. Lätta kryddiga fenoler med begränsade...
Scottish Ale (Wyeast 1728)
Effektiv för ales med hög vörtstyrka då den har högre förjäsbarhet än liknande jäststammar från...
Trappist High Gravity (Wyeast 3787)
Den klassiska Trappistjästen från Westmalle i Belgien som även används av andra Trappistkloster...
Wyeast Nutrient Blend jästnäring, 42 g
Allt din jäst behöver för att frodas och må bra. Vitaminer, mineraler, aminosyror,...


Med Ensamrätt Copyright © 2016 Monks Café. Alla rättigheter förbehållna.
Allt innehåll på hemsidan är exklusiv egendom tillhörande Monks Café och skyddas
av svenska och internationella upphovsrättslagar. Webbdesign Infrakultur