Trygg e-handel hos Monks!



Jäst

Här hittar du olika sorters jäst, den allra viktigaste ingrediensen i öl. Vi brygger inte öl, vi förbereder vört sedan är det jästen som gör ölet åt oss.

Olika jäststammar ger olika resultat, smaker och dofter. De är ofta kopplade till olika klassiska ölstilar sprungna ur just jästens egenskaper.

Generellt siktar man på runt 10 °C temperatur vid primärjäsningen för en underjäst öl (exempelvis lager), medan man brukar eftersträva att ligga runt 20 °C när det rör sig om överjäst öl (ale, exempelvis IPA).
 
 Saccharolicious - Cornwall E001
Mild, slightly fruity yeast strain from a Cornish brewery. Suitable for both classic British beer...
 Saccharolicious - Demonical B001
Popular yeast strain from a well-known Belgian brewery. Because of its ester-dominated...
 Saccharolicious - West coast A001
Clean, versatile, ale yeast from the American West Coast. A given choice for hop-dominated ales...
Abbaye (Lallemand) 11 g
Abbye är en Belgisk jäst för bryggning av öl med högt OG. Fungerar bra för Belgiska stilar som...
American Ale (Wyeast 1056)
Mycket ren, frisk smakprofil. Låg fruktighet och esternivå. Aningen citruskaraktär vid låga...
American Ale ll (Wyeast 1272)
Med många av de bästa egenskaperna man vill ha för att brygga amerikanska öltyper. Fruktigare och...
Belgian Saison (Wyeast 3724)
This strain produces complex esters balanced with earthy/spicy notes. Slightly tart and dry with...
Belgian Witbier (Wyeast 3944)
Ger en komplex smakprofil med kryddig fenolisk karaktär och låga esternivåer. Fenoler tenderar...
Belle Saison, 11 g
Denna saisonjäst från ett område i Belgien och Frankrike är ett veritabelt monster som kan och...
Bohemian Lager (Wyeast 2124)
Den mest använda lagerjäststammen i världen. Ger en distinkt maltig profil med viss...
Burton Ale (White Labs WLP023)
Den här jästen från den berömda bryggarstaden Burton i England är fullsmockad med karaktär. Den...
California Ale (White Labs WLP001)
Den här jästen är berömd för sin rena smak, balans och möjlighet att användas i nästan vilken ale...
Empire Ale (Mangrove Jack's M15) 10 g
A top-fermenting ale yeast suitable for a variety of full bodied ales, with
Fermentis Safale S-04, 11,5 g
Den mest klassiska jästen för Brittisk ale. Snabb utjäsning med hög flockning ger en snygg och...
Fermentis Safale US-05, 11,5 g
Den vanligaste jäststammen för Amerikansk IPA, i torrjästform. Ger ett rent och neutralt resultat...
Fermentis Safbrew T-58, 11,5 g
Används av många bryggerier i Belgien till alla sorters ale. Hög primärjäsningstemperatur ger...
Fermentis Safbrew WB-06, 11,5 g
En traditionell veteölsjäst från Weihenstephan i Tyskland vars smakprofil med subtila estrar och...
Fermentis Saflager W-34/70, 11.5 g
Urjäststammen för lageröl från Weihenstephan i Tyskland. Mycket pålitlig på alla de sätt och vis.
French Saison Ale (White Labs WLP590)
This yeast is famous for its clean flavors, balance and ability to be used in almost any style of...
German Ale/Kölsch (White Labs WLP029)
Kölschjäst som kommer från ett litet bryggeri i köln.
Hefeweizen Ale (White Labs WLP300)
Den här berömda tyska jäststammen används vid bryggning av traditinella, autentiska veteöl. Den...
London Ale III (Wyeast 1318)
Från ett traditionellt londonbryggeri med fantastisk malt- och humleprofil. Äkta överjäst -...
Pilsner Lager (White Labs WLP800)
Klassisk pilsnerjäst från det främsta pilsnerbryggeriet i Tjeckien. Något torr med en maltig...
Saccharolicious - Trappist O B002
Relativt neutral jäststam från ett vallonskt Trappistbryggeri. Ett bra val för starka belgiska...
Saccharomyces "Bruxellensis" Trois (White Labs WLP644)
Den här belgiska stammen, som traditionellt har använts för jäsning med 100 % Brettanomyces, ger...
Scottish Ale (Wyeast 1728)
Effektiv för ales med hög vörtstyrka då den har högre förjäsbarhet än liknande jäststammar från...
Trappist High Gravity (Wyeast 3787)
Den klassiska Trappistjästen från Westmalle i Belgien som även används av andra Trappistkloster...
Wyeast Nutrient Blend jästnäring, 42 g
Allt din jäst behöver för att frodas och må bra. Vitaminer, mineraler, aminosyror,...
 
 


Med Ensamrätt Copyright © 2017 Monks Café. Alla rättigheter förbehållna.
Allt innehåll på hemsidan är exklusiv egendom tillhörande Monks Café och skyddas
av svenska och internationella upphovsrättslagar. Webbdesign Infrakultur